Fotogrunnkurs

Fotogrunnkurs er kurset for deg som vil lære å bruke kameraet ditt på en god og sikker måte.

Fotokurset gjennomføres hjemme i din egen stue og vi anbefaler at du har ditt eget kamera tilgjengelig, slik at du kan finne funksjonene på kameraet og lære mest mulig av dette fotogrunnkurset. Dette kurset krever ingen forkunnskaper, men vil gi deg de nødvendige tekniske kunnskapene og nyttige tips som vil gjøre bildene dine bedre. Fotogrunnkurs kan også gi nyttige tips for deg som allerede har fotografert mye og er et godt grunnlag for våre andre fotokurs.

Om du bruker: Canon, Nikon, FujiFilm, Leica, Olympus, Panasonic, Pentax, Sigma, Samsung, Sony, Apple Mac eller Windows pc så vil du få masse ut av kursene til Se og Lær Fotokurs.

Hvis det er noe du lurer på om gjennomføringen av kurset, bruk gjerne kontakt skjemaet. Hvis du har fotospørsmål er forumet klart for bruk…

 

Lessons

Kameraoversikt

Author: Peder SongedalComplexity: Easy

Det er mange forskjellige merker og hvert kameramerke har mange ulike modeller. Kameraoversikten er laget så generell som mulig slik at du vil ha godt utbytte av den, uavhengig av hvilket kamera du selv bruker. Vi anbefaler å sitte med ditt eget kamera foran deg mens du følger fotokurset. Da kan du stoppe opp og finne knappene vi snakker om på ditt eget kamera. Hvis du vil kan du også ha oppe bruksanvisningen for ditt kamera. Da blir det enda lettere og følge kameraoversikten.

Eksponering av bilder

Author: Peder Songedal

Hva er egentlig en eksponering? Det er det som skaper bildet og er resultatet av Iso, Lukker og Blender. For å få den riktige eksponeringen trenger vi en riktig lysmåling. Lær om hvordan du bruker og endrer Iso, Lukker og Blender for å få riktig eksponert bilde.

Lukkertid

Author: Peder Songedal

Lukkertid er viktig for å få bildene slik du ønsker. Ikke bare er det med på å bestemme hvor lyst eller mørkt bildet skal være, men også om det blir skarpt. Hvordan fungerer egentlig lukkertid og hvordan kan du bruke den til og skape de bildene du ønsker.

Opptaksmodus

Author: Peder Songedal

Hvilket opptaksmodus du bruker på kamera er utrolig viktig for resultatet. Vi må ta noen valg om hva vi ønsker å oppnå. Ønsker du å fryse bildet eller få med deg stearinlyset som brenner, kreves det forskjellige opptaksmodus for å oppnå bildet du ser for deg.

Dybdeskarphet

Author: Peder Songedal

Dybdeskarphet er viktig for å skape uttrykket i et bilde. Et godt portrett har liten dybdeskarphet slik at personen kommer frem. Likedan bruker vi dybdeskarphet aktivt i makrofotografering og for landskapsbilder.

Hvitbalanse

Author: Peder Songedal

Hvitbalanse kan man fort glemme å tenke på når man tar bilder. Autofunksjonen fungerer ofte bra, men for å få de virkelig gode bildene bør du stille hvitbalansen manuelt.

Fokusering

Author: Peder Songedal

Hvordan skape fine bilder? Fokusering er ikke så vanskelig. Ønsker du å ta bilder når ungene løper eller fotografere en mørk kveld? Med noen få tips fra oss klarer du dette lett.

Blitslys i mørket

Author: Peder Songedal

Lær å bruke blitsen. Man trenger ikke kun blits når det er mørkt. Også ute i solen er blits også en god ide. Lær å unngå mørke skygger og kjedelige bilder med blits.