Posted on

Fem avstressende fototips

Reduser Stress Kamera

Er du lei stress? Finn frem kamera og stress ned 

Nå kommer den litt tunge høsten og arbeidspresset begynner å tynge for mange og enhver. Dette er en tid hvor det er viktig å finne tid til å koble av og stresse ned litt. Her kan kameraet være en god hjelper. Noe av det viktigste for å stresse ned er det å konsentrere seg om noe annet. Få flyttet fokus fra det man sliter med til noe nytt, noe lystbetont. For mange av oss gir fotogleden også stressreduksjon, hvor vi kan være til stede i nuet.

Bruk Kamera til å Reduser Stress

 

Avstressende fototips 1, gå en fototur og finn roen

Gå-fototur-reduser-stress
Bilde er tatt i Notodden nær sentrum

Du trenger ikke mer enn 10 minutter, men ta med deg kamera ut en tur i nærmiljøet. Gå rolig og pust mens du prøver å virkelig se hva som er der. De små tingene du ellers bare haster forbi. Gå tett innpå og ta bilder av detaljer. Mange sier de bor i en stygg by, men når man begynner å virkelig se etter, forandres ofte dette bildet. Denne gående fotomeditasjonen gir en ro og ny glede til det og gå en tur i nærmiljøet. Vær turist i egen by!

 

Avstressende fototips 2, vis takknemlighet gjennom bilder.

Vis takknemlighet gjennom bilder

Ta bilder av mennesker og steder som du er takknemlig for. Jeg er helt sikker på at hvis du begynner å tenke så kommer du raskt på 5 ideer. Om du likevel bare kommer på en ting, så er det en super start for flere ideer vil dukke opp. Gjør du dette til en vane så endrer du fokus fra de stressende og irriterende tingene, til noe som virkelig betyr noe i livet.

 

Avstressende fototips 3, ta et bilde på samme tid hver dag.

Resuser stress med foto

Reduser stress med å ta bilder Ta deg noen minutter hver morgen eller ettermiddag og stopp opp og ta et bilde. Vær virkelig tilstede og ta bildet uten at du har annet i tankene enn å dokumentere du du ser gjennom søkeren akkurat der og da.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Avstressende fototips 4, ta noen rare kunstneriske bilder

Ta noen rare kunstneriske bidler og stress ned

Ja, du leste riktig, når var du virkelig kreativ og gal sist? Alt for lenge siden?
Ikke alle kan male, men lek med kamera og prøv å ta noen bilder som bare er helt annerledes enn alt annet du har gjort før. La det være abstrakt og uskarpt, ingen trenger å skjønne hva det er. Og ta noen flere bilder. Kjenn hvordan det flyte, det første var litt vanskelig, men så går det lettere og smilet kommer frem rundt munnen.

 

Avstressende fototips 5, ta bilde av noe morsomt.

Ta bilder av noe morsomt og finn roen

Ja, hva er morsomt? Hvis du begynner å se etter så ser du noe morsomt nesten overalt. Det kan være en rar hund, eller et skilt som bare er helt feil, eller en bil med tre dører, eller hva som helst. Og del disse bildene med venner og kjente. Vis det frem, si ”se hva jeg så i dag” og så gir du smilet videre.

Foto er et godt redskap for å redusere stress, du flytter fokus fra haugen med ting du skal gjøre. Så når du kommer tilbake til haugen med arbeid så har hodet roet ned og er klar for å sette i gang med nytt, friskt mot.

 

Bildene til denne  artikkelen er tatt av Tom Helmersen fra Notodden. Ta en titt på Toms abrbeider her