Hvilken valuta brukes i Bulgaria?

Bulgaria, ⁣et land rikt på kultur og historie, tiltrekker besøkende fra hele verden med‍ sine blendende strender, majestetiske⁢ fjell og sjarmerende landsbyer. Men når det kommer til valuta, er det kanskje ikke så klart for alle. Så hvilken valuta brukes egentlig i Bulgaria? La ‌oss grave dypere og finne ut‍ mer om den offisielle valutaen i⁤ dette vakre landet.

Hvilken valuta brukes i Bulgaria?

Hvilken valuta brukes i Bulgaria?

I Bulgaria bruker de bulgarsk lev som offisiell valuta. En bulgarsk lev er delt inn i 100 stotinki, og myntene kommer i forskjellige verdier. Det⁣ er viktig å merke seg at selv om​ Bulgaria er medlem av EU, bruker de fortsatt sin nasjonale valuta, bulgarsk lev.

Nedenfor er⁣ en liste over ‍de forskjellige myntene som brukes i Bulgaria:

 • 1 stotinka
 • 2 stotinki
 • 5 stotinki
 • 10 stotinki
 • 20 stotinki

For turister som besøker⁤ Bulgaria, er det lurt å​ ha noen bulgarske leva på seg for å enkelt ⁢kunne betale for ting som mat, transport⁤ og suvenirer.

Innføring i bulgarsk valuta

Innføring i bulgarsk ⁢valuta

Bulgaria er et land som ‍er medlem av Den europeiske ‍union, men de har ikke adoptert ‍euro som sin ⁤offisielle valuta​ ennå. Derfor brukes den bulgarske lev (BGN) som offisiell valuta i landet. Her er noen viktige ting å huske når det gjelder bulgarsk ‍valuta:

 • Valutasymbol: Det bulgarske lev har symbolet лв ‌og bruker ISO-koden BGN.
 • Myntenheter: Lev er delt inn i 100 stotinki, og myntene kommer i​ ulike​ verdier som 1, 2, 5, ​10, 20 og 50 stotinki.
 • Sedler: Sedlene kommer i verdier som ‍2, 5, 10, 20, 50 og 100 lev, med ulike design og sikkerhetsfunksjoner.

Anbefalte betalingsmetoder⁢ for reisende

I Bulgaria brukes den offisielle valutaen bulgarsk lev (BGN). Det anbefales å ⁤bruke bulgarsk lev når du er i Bulgaria for å unngå ekstra ⁢gebyrer og for å sikre en jevn og enkel betalingsopplevelse.

Nedenfor er noen i Bulgaria:

 • Kontanter: Det anbefales ‌å ha kontanter tilgjengelig for mindre kjøp og i tilfelle ‍du befinner deg et sted uten ⁣tilgang⁤ til ‍kortbetalinger.
 • Kredittkort: De fleste hoteller, restauranter og butikker aksepterer ‍kredittkort som Visa og⁣ MasterCard. Det er lurt å ha med ​et kredittkort med lavere gebyrer for internasjonale transaksjoner.
 • Bankkort: Du kan også bruke bankkort ⁤med VISA eller MasterCard-logo for å ta ut kontanter i minibanker⁣ over hele​ Bulgaria.

Takk ‍for at⁢ du tok deg tid til å lese ⁣om ​hvilken ​valuta som brukes i​ Bulgaria. Det er alltid ⁤spennende å utforske ulike land og⁤ deres økonomiske ⁢systemer. Uansett om du planlegger en reise til Bulgaria eller bare ønsket å lære noe nytt, håper​ vi at denne informasjonen har vært nyttig for deg. Ha en fantastisk dag videre!